Losvast

“Pronkvogels”

is een duo expositie van fotograaf Paul Bink en kunstenaar Adriaan Holsappel.

Paul toont zijn iconische paradijsvogels en Holsappel maakt op geboortegrond met zijn expositie “Loskommen” een eerste start van zijn drieluik aan tentoonstellingen dit jaar.

Met deze co-creatie inspireerden ze elkaar met hun liefde voor vogelfotografie en bieden ze een boeiende en verrassende kijk op het ongewone.

www.paulbinkfotografie.nl
www.adriaanholsappel.nl/losvast

Kunstpunt 45

Boerhoes
Koepelallee 8,
7722 KT Dalfsen

Artist statement voor “Loskommen” tijdens Kunst om Dalfsen en 80 jaar vrijheid.

Nu nog in proces maar wees welkom. Eerste weekend van mei bij kunst om Dalfsen bij de co creatie expositie met fotograaf Paul Bink op het erf van Boerhoes kunstpunt 45.

Nu U dit leest? Wat heeft U vanaf 17 september afgelopen jaar allemaal gedaan?

Waar bent U geweest?

Weet U dat nog?

Herinnert U dat van een foto?

Is die herinnering werkelijkheid?

En kan je achteruit denken?

onderweg naar https://adriaanholsappel.nl/2025/01/21/in-vogelvlucht/

Nu ik momenteel weet dat wij meer verbintenis hebben en de kloof niet stad en platteland is maar anders echter meer met inkomen en erfenis.

Ontstond toen mijn vraag vorig jaar met de 80 jaar vrijheid vieringen in Limburg en het bezoek aan de Diogenes bunker en later de Kröller Müller bunker bekeken omdat daar o.a. de van Gogh’s in de oorlogsjaren bewaard zijn gebleven. (Ook dit weer jaar geopend voor publiek)

Wat heeft dat nog lang geduurd dat Dalfsen en vervolgens Apeldoorn na de slag om Otterlo bevrijd zijn door de Canadezen. Met een grote klap werd de Dalfser brug opgeblazen.

Hoe zit dat met zes en een kwart je weet wel van die bunker aan de Loolaan?

En die hongerwinter? En die slogan van een Groningse verzetsheld “Nooit meer honger”?

En die Tulp

Waar wij nu staan met het gesol met burger en boer.

“Geen reden voor oorlog” zou je zeggen

Nu is mijn tijdsbesef project al een tijdje onderweg van de trein staking 1944 de 17e september toen uit verzet.

Op die dag begonnen offensief Operatie Market Garden.

Met code bericht: ‘De kinderen van Versteeg moeten onder de wol’ van radio oranje gingen 30.000 personeelsleden van de NS in staking en doken vanaf dat moment onder.

Waar was u, wat is er zoal gebeurt in die tijd. Dicht bij huis en wat weet u wat op wereldniveau gebeurt is. Of zelfs wat er buiten de dampkring en op de maan gaande is?

Hierbij tel ik mijn dagen op naar eerst de bevrijding van Dalfsen waar mijn vader nu nog verhalen over weet te vertellen. Wat herinnert hij zich? Wat weet hij van de hongerwinter? Ik neem je mee an route in mijn tijdreis. Met leuke, droevige, grensverleggende anekdotes opweg naar 5 mei en daarna naar Deventer en haar IJsselbiënnale

Zonder subsidie want dat was al vergeven.

En waar zat die Richard Tepe al die tijd. Zijn archief stokt daar ook. Door schaarste aan chemie? Maakte hij zich geen zorgen wat er in Apeldoorn gebeurde. De stroom vluchtelingen uit Arnhem? Hij maakte de hut schoon met wat dames om hem heen. Grappige foto’s om het voorjaar aan te kondigen en of zijn zorgen te vergeten?

Ik probeer dagelijks de tijdlijn aan te vullen. Met in achterhoofd dat mijn persoonlijke fasen steeds meer de beweging cirkel van mij kleiner wordt.